Актьорите са далече в Холивуд и Кан, а той е оператор в София и привидно няма къде да се срещнат...

Той е човек, който си е поставил за цел да изгледа всички филми на света и да се снима с възможно най-много кино звезди. Актьорите са далече в Холивуд и Кан, а той е оператор в София и привидно няма къде да се срещнат... но явно наистина, когато много искаш нещо, се намира начин то да се случи. Операторът на Нова телевизия Таси Асенов, всъщност е ловец на звезди, и то на големи звезди.

Страстта към киното се появява у него още докато е много малък - на 3-4 години. "Когато баща ми донесе първите видеокасетки до ден днешен обичам киното. На ден гледам по 2-3 филма. Поставил съм си за цел да изгледам всички филми на планетата", споделя той.

Според него винаги си е мечтал да види на живо хората от любимите филми. "Никога не съм си представял, че ще се сбъдне. "Едно от първите ми селфита е с Робърт де Ниро. Преди десетина години той снимаше филм у нас. Чакахме да посрещнем Саманта Фокс, но се появиха Де Ниро и Траволта. Някой от мениджърите му ни снима", спомня си операторът.

Сред най-големите си постижения определя досега си с Леонардо ди Каприо на премиерата на "Имало едно време в Холивуд" в Кан. Понякога се е налагало да избира, за да реши с кого от няколко звезди да се снима.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.