Какво още можем да кажем за хората, избрани от Румен Радев

Какво още можем да кажем за хората, избрани от Румен Радев?

Структурата на служебния кабинет повтаря структурата на кабинета „Петков” - общо 21 човека, сред които министър-председател и четирима вицепремиери. Запазват се и министерствата по начина, по който бяха обособени през декември от Кирил Петков.

Кои са новите служебни министри? (СНИМКИ)

Според социолози  избирането на възможно най-близката дата според конституционните срокове - 2 октомври, е опит бързо да се сложи край на политическата криза и страната да влезе в зимата с работещ парламент и правителство.

В редиците на новата служебна власт могат да се видят много лица, на които Румен Радев гласува доверие за пореден път. Това са Гълъб Донев, Иван Демерджиев, Атанас Пеканов, Велислав Минеков. Ключово е и участието на дългогодишния главен секретар на президентството Димитър Стоянов. Социолози твърдят, че това е логичен ход, защото този път евентуални негативи ще рефлектират по-силно върху държавния глава.

„Нормално е да залага на свои хора, които са близки до него. хора, които няма да го предадат. Това е съвсем нормално по простата причина, че служебният кабинет на практика е олицетворение на временната власт на Румен Радев, тъй като той, на практика, ще управлява през служебния кабинет, който назначава”, каза социологът Светлин Тачев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.