Това се казва в позиция на партията

След като новата власт отправи директни обвинения към вече бившите управляващи относно ситуацията с доставките на газ, от „Продължаваме Промяната” изпратиха позиция до медиите. В нея се казва, че правителството на Кирил Петков е осигурило възможност за потвърждаване или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август, в случай че „наследниците му в управлението не успеят да осигурят нужната инфраструктура, или успеят да намерят по-надежден и по-евтин източник на газ”.

Ето цялата позиция:

„Както стана ясно още миналата седмица, правителството на Кирил Петков договори нови количества втечнен газ на цени на около 30$ по-ниски от европейските. За да не постави служебния кабинет пред свършен факт с крайна сделка, то осигури възможност за потвърждаване или отхвърляне на офертата за втечнения газ до 19 август, в случай че наследниците му в управлението не успеят да осигурят нужната инфраструктура, или успеят да намерят по-надежден и по-евтин източник на газ.

За октомври вече имаме договорен слот, за ноември също имаме две опции – служебният кабинет може да ги разгледа. През април правителството на Кирил Петков за две седмици осигури терминал за втечнен газ в Турция – служебният кабинет може да се възползва от този опит.

Апелираме да не се всява страх сред населението и оставаме на разположение да окажем съдействие. Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ, е, че може да бъде спрян по всяко време. Припомняме на българското общество, че не Кирил Петков и Александър Николов спряха доставките по газовия договор, а "Газпром" - едностранно и в нарушение на договора с България”.

 

 

Енергийният министър: Ситуацията с доставките на газ е критична, „Булгаргаз” е във финансова криза

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.