Той се провежда пред президентството под надслов "ГАZwithme"

Нов протест срещу евентуалното възстановяване на доставките от „Газпром“. Протестиращите се събраха тази вечер пред президентството под надслов "гаzwithme". Това е втората им сбирка за една седмица. Исканията на хората, които излизат да протестират там, са няколко. Сред тях са стопроцентова диверсификация на доставките на газ, както и незабавно издаване на Акт 16 за интерконектора с Гърция, така че да бъдат осигурени необходимите количества от синьото гориво за зимните месеци. Междувременно от Сдружение „Боец” започнаха подписка за предсрочното отстраняване на Румен Радев от поста президент на България.

Според Вера Стаевска това, което сме видели от понеделник до днес, е, че правителството „протака въпреки всички обещания да забърза процесите”. „Става въпрос за служебно правителство, което преосмисля и прави обратен завой за ключови политики за бъдещето на България”, твърди протестиращата.  

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Всички, които сме тук, сме направили своя цивилизационен избор на запад от Русия. 45 години под тяхно ръководство видяхте до какво доведоха. Не желаем повече да сме под тяхната братска помощ и влияние”, каза пред камерата на NOVA Юлиан Попов, който също беше дошъл да изрази гражданската си позиция.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.