Първи за това съобщи бившият шеф на държавното дружество Александър Михайлов

Проверка на ДАНС в „Кинтекс”. Първи за това съобщи бившият шеф на държавното дружество Александър Михайлов. Според него причина за проверката са именно обвиненията му за платени милиони към офшорна фирма.

Михайлов твърди, че от ДАНС са влезли в сградата днес по обяд. По думите му те правят проверка и изземват документи във връзка със сигнал за източване на дружеството с платени милиони левове към офшорна компания в Дубай.

NOVA не получи никакъв отговор от настоящото ръководство на „Кинтекс” – нито за това дали има проверка, нито каква е тя. Единият от изпълнителните директори Валери Гроздев заяви в телефонен разговор, че не може да даде никаква информация. С другия - Александър Павлов, екипът ни не успя да се свърже.

Бившият шеф на "Кинтекс" за Нинова: Крадецът ще вика "Дръжте крадеца"

Потвърждение обаче получихме от Държавната консолидационна компания. От там заявиха, че твърденията на Михайлов са неоснователни.

„Ръководители на дружеството, различни от мен, създават заблуда и поддържат същата, че дубайска офшорна фирма е съдействала, спомогнала за подписването на външнотърговски договори, в следствие на което подписват комисионни договори с нея и й изплащат милиони. Когато поех поста миналата есен, прекратих тази практика и отказах да изплащам пари на това дружество в Дубай”, заяви Александър Михайлов.

„Със съжаление разбирам, че в началото на тази седмица новоназначеното ръководство на „Кинтекс” от Корнелия Нинова за два дни е изплатило 800 хил. лева, 187 хил. долара + 234 хил. долара”, добави той.

„Нека да има проверки, но искам да се огласи резултатът и г-н Михайлов да спре да фантазира”, заяви директорът на ДКК Смиляна Нитова-Кръстева.

Относно твърденията на Михайлов, че има изплатени пари на офшорка и запитана дали тя има такава информация, Кръстева отговори: „Няма такова нещо. Всеки има право да говори всичко, но трябва да докаже твърденията си”.

От Министерството на икономиката и индустрията излязоха с официална позиция. В нея обаче се заявява единствено, че са получили сигнали за дейността на „Кинтекс”, а те заедно с документацията са изпратени към съответните органи.

От ДАНС отказаха коментар.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.