Има един обвиняем и две съдебни производства по случая с АМ “Хемус”, каза още Демерджиев

Има един обвиняем и две съдебни производства по случая с АМ “Хемус”, това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в интервю за БНР.

"Като не ги търси прокуратурата - трябва да ги търси полицията, а не ги е потърсила достатъчно активно. От встъпването ми в длъжност проверих по какво се работи, извикал съм работещите по случая служби, дадох указания по какво не е работено достатъчно, влязохме във взаимодействие с НАП по този въпрос и ви уверявам, че доста енергия ще се влее по тази тема и ще има развитие", каза Демерджиев.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи подчерта, че служебното правителство не е ревизионно, а е правителство, от което се очакват "действия по стабилизиране на ситуацията". 

Демерджиев коментира взаимодействието на МВР с прокуратурата: "Трябва да е ясно, че прокуратурата не може да се поставя под общ знаменател. Полицейските служители на много места работят добре с прокуратурата. Ако искаме резултати, трябва да се работи добре с прокуратурата, където тя е склонна, готова да изпълнява функцията си. Това не означава, че ние ще се прегърнем с прокуратурата и ще си затворим очите, където има бездействие и дела на трупчета, напротив. Когато се натъкнем на тези случаи, те ще бъдат сведени до знанието на Министерството на правосъдието и с правомощията, които има министърът на правосъдието, ще бъде направен опит да се проверят внимателно и да се накарат органите, които в някои случаи отчетливо бездействат, да се задействат или поне да понесат отговорност за това бездействие. Да бъде сезиран ВСС". 

Не слагам под общ знаменател между институцията Прокуратура на РБ и лицето Иван Гешев, заяви Иван Демерджиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.