Професионалистите споделят кои са най-често срещаните заблуди

Въпреки че живеем в 21 век и домакинските задължения заемат значителна част от живота ни като възрастни, отношението ни към чистенето на дома все още се влияе от някои остарели или неверни твърдения. В повечето случаи това е безобидно, но понякога тези митове ни пречат да се справим с домакинската работа бързо и ефективно, а в някои случаи - ни костват и пари. Професионалистите от фирма за почистване Мистър Клийн споделят кои са най-често срещаните заблуди за домакинската работа, и защо е най-добре да оставим тези неверни твърдения в миналия век.

Чистенето сега е по-лесно отколкото е било в миналото

Вярно е, че не перем килимите на реката и че можем да заредим съдомиялната вместо да мием всичко на ръка. Наистина, в момента имаме много удобства, които ни спестяват време и усилия, но и средата в която живеем е по-мръсна, особено в големите градове. Освен това в наши дни масово се използват изкуствени материали за производството на обзавеждане, мебели и текстил за дома. Те са по-достъпни като цена, издържат на износване и мухъл, но изискват специфично почистване и поддръжка. Така че, улесненията, които имаме се компенсират от новите задачи, възникващи със съвременните материали и удобства.

Всичките химични препарати за почистване са еднакво лоши

Напоследък стари и изпитани препарати се сдобиха с лоша слава: че са токсични, опасни за организма и трябва да се избягват на всяка цена. От няколко години се наблюдава бум в търсенето на екологични и натурални продукти за почистване на дома и това е нормално, защото всички сме загрижени за здравето си. Но не всичката битова химия е лоша, особено ако се използва в разумни количества и се вземат мерки за безопасност. Оцетът и содата не могат да убият бактериите. Ако все пак държите да ползвате колко се може по-малко препарати, по-добре да инвестирате в уреди за почистване с пара тъй като високата температура ефикасно унищожава микробите.

По-скъпото е по-хубаво

Макар че, повечето от нас са наясно, че плащаме най-вече за брандинг и опаковка, продължаваме да посягаме към по-скъпия почистващ продукт с надеждата да е по-ефективен. Всъщност, активните съставки на голяма част от препаратите за почистване са еднакви, въпреки че има огромни разлики в цените им. За да си спестите излишни разходи, следващия път когато пазарувате почистващи препарати огледайте добре етикетите им и изберете тези продукти, които съдържат същите активни съставки като най-скъпите, но цената им е наполовина.

Чистото си е чисто

Това е един мит, който е внесъл много напрежение между семейни двойки, съквартиранти и изобщо хора, които живеят под един покрив. Нашето отношение към чистотата всъщност е изцяло субективно и зависи от много фактори - географски, културни, семейни и лични. Естествено, има неща, които безусловно можем да наречем мръсни - като накапаната покривка или калните петна след дъжд в коридора. Но има и ситуации, в които всичко е въпрос на лично мнение. Ако за един човек е важно да измие съдовете веднага след хранене, то за друг не е проблем да остави мивката пълна за няколко часа или дори за целия ден. За да се предпазим от излишни конфликти с хората, с които живеем е добре да проявим малко търпение и толерантност в навиците им.

Да наемеш фирма за почистване у дома е ужасно скъпо

Направете следният експеримент - сметнете колко време ви отнемат различните домакински задължения. Прибавете цената, която Вие взимате на час за труда си. Вижте какви са цените за тях от професионалисти и за колко време ще ги извършат. Изводът е почти винаги е един и същ - професионалистите винаги се справят доста по-бързо от нас, почистват винаги в дълбочина, и техните услуги спестяват адски много време и улесняват забързаното ни ежедневие. Естествено, не всеки може да си позволи ежеседмично цялостно почистване на дома от фирма. Но има и неща, които всъщност е по-скъпо да направим сами - прането на килима, почистване на меката мебел, чистенето на автомобила и т.н. Затова, вместо да се нагърбвате с всичко преценете кои задължения Ви тежат най-много и ги оставете на професионалистите.