По думите на Диана Русинова автобусът няма спирачен път

Инфраструктурата на мястото на катастрофата със сръбски автобус на автомагистрала „Тракия” отговаря на изискванията. Няма спирачен път. По всяка вероятност става дума за отклоняване на вниманието на водача. Този инцидент можеше да приключи много зле, автобусът е полегнал на вратите си и хората са излизали през предния прозорец. Това коментира за "Твоят ден" Диана Русинова, експерт по пътна безопасност.

По думите ѝ е необходим денонощен специализиран контрол за времето на почивка на шофьорите на автобуси. "Веднъж влязъл в откосите на лентата за принудително спиране, автобусът е бил неспасяем. Станаха няколко последователни много тежки катастрофи. Има и много, които не бяха оповестени по медиите. Трябва много по-строг контрол", категорична е тя. 

След катастрофата със сръбски автобус: Транспортират две от пострадалите деца в „Пирогов”

Според нея критични точки са качването на магистралата от Бургас, ГКПП-тата, както и пътищата при Поликраище и Бяла и там може да се осъществява денонощен контрол. "Измихме тунел "Железница", винаги намираме начин да разрешим проблемите. В момента има само приказки. Няма никакви анализи, а така няма как да се вземат поуки", подчерта Русинова. 

Целия разговор гледайте във видеото.