Инцидентът стана на 13 август

Съдът постанови „задържане под стража” за 44-годишния З.А. от село Обител, общ. Омуртаг, обвинен за катастрофа с две жертви. Съдът взе предвид аргументите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да се укрие или да извърши друго престъпление.

16-годишно момче загина при тежка катастрофа в Търговищко

Катастрофата стана на 13 август около 00:30 часа, на пътя София – Варна, в района на град Омуртаг. По време на движението си, след разклона за село Божурка, 44-годишният водач предприема маневра за изпреварване на три товарни автомобила на забранен за подобни действия пътен участък. Така той става причина за сблъсък с насрещно движещ се автомобил, съобщават от прокуратурата.

При катастрофата на място загина 16-годишно момче. Тежко пострада и спътника на З.А. Мъжът почина по-късно в болница.

Леки наранявания имат и други пътуващи във  втория автомобил.

Обвиняемият опитал да избяга от местопроизшествието, но бързо бил установен от служители на ОДМВР – Търговище, съобщават още от държавното обвинение.

Мъжът беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение спрямо него.

Решението на Окръжния съд в Търговище подлежи на обжалване пред Апелативния съд – Варна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.