Преди два дни той е бил хванат да шофира автомобил без книжка и с два грама наркотик

Мъж, превозващ мигранти, е задържан след пътно произшествие в Харманли, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Автомобилът му бил забелязан вчера по обяд, при рутинен обход по улица "Иван Вазов". Служителите му подали звуков и светлинен сигнал, но мъжът опитал да осуети проверката и увеличил скоростта. След преследване се стигнало до сблъсък със служебния патрулен автомобил. Шофьорът успял да избяга, но впоследствие е установен и задържан.

Двама ранени при верижна катастрофа с патрулка

Установено е, че преди два дни той е бил хванат да шофира автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и с два грама наркотик. Водачът бил с хуманитарен статут с адрес в София, а автомобилът превозвал четирима пътници.

Пасажерите се оказали мигранти, самоопределящи се за сирийци и нямали документи за самоличност. Те са настанени в Специалния дом за временно настаняване на чужденци (СДВНЧ) в Любимец. При справка се установило, че регистрационните табели на колата са издадени за друго МПС. Образувано е досъдебно производство.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА