Лекарите диагностицират пациентката със сърдечен удар

В английския град Нотингам котарак събуди стопанката си със силно мяукане рано сутринта и така спаси живота й, съобщи LADbible, цитиран от БГНЕС.

42-годишната Сам Фелстед каза, че нейният котарак Били обикновено се държи спокойно и дори малко резервирано. Той предпочита да прекарва време сам със себе си и не се нуждае от постоянно внимание от страна на стопанката си. Една августовска сутрин обаче Били започнал да се държи странно.

Изоставена котка оцеля след 52 дни без храна

Сам Фелстед била събудена 2 часа по-рано от обикновено, когато усетила котаракът да седи върху корема й и да я тупа с лапи по гърдите. Стресната от силното мяукане на котарака, британката се събужда. Отваряйки очи, тя усетила пронизваща болка в хълбока си, а след това осъзнала, че не може да помръдне.

Жената се уплашила и се обадила на Спешна помощ. След като оттам й казват, че линейката ще пристигне най-рано след два часа, тя звъни на майка си, която я кара до болницата. Там лекарите диагностицират пациентката със сърдечен удар, настъпил в резултат на запушване на една от артериите.

Котешкият експерт Луси Хойл обясни, че е много възможно котаракът Били да е усетил физиологичните промени, предизвикани от сърдечен удар. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.