Сред най-засегнатите места е австрийският планински район Форарлберг

Метеоролозите съобщиха за рекордни количества валежи в западния регион през последните 24 часа. Сред най-засегнатите места е австрийският планински район Форарлберг, предаде БГНЕС.

Волфурт в долната част на долината на река Рейн е една от общините във Форарлберг, която е особено засегната от бурите. В петък вечерта потоци наводниха центъра на селото, последвано от кални свлачища.

Жертви и ранени след мощни бури в Европа

Пожарникарите работят неуморно, за да разчистят засегнатите пътища и села. Повече от 1 500 повиквания са били подадени за разчистване на наводнения или кални свлачища в района. За щастие обаче във Форарлберг не се съобщава за ранени или жертви.

Важен участък от магистралата в долината на Рейн (А14) беше затворен за часове, което доведе до спиране на движението в долината на Долен Рейн. Все пак спирането на дъжда около полунощ донесе значително облекчение.

В Дорнбирн бяха наводнени множество къщи, гаражи и улици. В близкия Шварцах също беше задействана тревога за бедствие.

Стотици евакуирани заради мащабни наводнения в Нова Зеландия (ВИДЕО)

Засегнато беше и движението на влаковете. Железопътните услуги между Линдау и Брегенц бяха временно преустановени рано сутринта в събота.

На други места силните валежи засегнаха и южната част на Бавария, Германия. Регионалната полиция съобщи, че най-малко петима души са загинали в резултат на паднали дървета. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.