Започнало е разследване на причините за произшествието

Петима загинали и 38 ранени при нов инцидент с автобус в Турция. Превозното средство е излязло от пътя и се е преобърнало в северозападната турска провинция Бурса в неделя, съобщават Daily Sabah и TRT Haber.

Автобусът е пътувал от Кютахя към окръг Муданя в Бурса и е превозвал група туристи до крайбрежния град. Сред загиналите са шофьорът и четирима пътници. Започнало е разследване на причините за инцидента, станал в гориста местност. 

Миналата седмица 34 души загинаха при две катастрофи в провинциите Газиантеп и Мардин, съответно в южната и югоизточната част на страната, когато камиони и автобус се сблъскаха с превозни средства, участвали преди това в леки катастрофи.

Десетки ранени при тежка автобусна катастрофа в Турция

Всяка година пътнотранспортните произшествия в Турция отнемат живота на стотици хора. Данните на турската полиция показват, че през първите шест месеца на 2022 г. при пътни инциденти са загинали 920 души, а други 127 619 са били ранени. Основната причина за произшествията е грешка на водача. По-голямата част от инцидентите са станали в жилищни райони.

Най-малко 32 жертви след жестока катастрофа в Турция

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.