Партиите - с призиви навръх празника

Политически коментари и в Деня на Съединението. 

Бившият премиер Кирил Петков поднесе цветя на паметника на Стефан Стамболов и представи своят прочит на проблемите на страната. 

„И днес ние, българите, мечтаем. Мечтаем за по-добро образование, за по-добро здравеопазване, за по-добри пътища и инфраструктура в България, за подобри доходи. В отговор на тези мечти ще завърша с думите на Стефан Стамболов: „Аз вярвам, че България ще излезе цяла от сегашната криза”, каза Кирил Петков.

И в Деня на Съединението лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не спести от критиките си към бившите управляващи.

„За 5-6 месеца единственото, което успяха да оправят, е да оправят - в кавички - цените на тока, газа и бензина. По-добри сме и толкова. Да го признаят, да дойдат да им кажем как става. Това е обединението”, заяви Бойко Борисов.

Лидерите и на останалите партии, които се очаква да влязат в следващия парламент, отправиха послания за обединение в социалните мрежи. Корнелия Нинова написа, че „силата ни е в единението и в това страната ни да решава бъдещето си сама".

„Днес е важно да се замислим за новото съединение, което трябва да постигнем и което повече нямаме никакво време да отлагаме”, написа съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов във Facebook.

А според Мустафа Карадайъ България е в спирала от кризи, за решението на които е необходима политическа мъдрост и преодоляване на разделителните линии.

Слави Трифонов избра в празничния ден да даде интервю на зрителите на неговата телевизия - 7/8. Той обясни кога може да бъде организиран референдум.

„Трябва да се създаде инициативен комитет, който да внесе документите в парламента. Парламентът да одобри. Ние ще го реализираме това нещо, защото така”, заяви Слави Трифонов.

Костадин Костадинов написа, че ако сме обединени, няма сила, която да пречупи народа ни.

А Стефан Янев призова всички българи да имат вяра, че могат да поемем съдбата си в свои ръце. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.