Тя получи оценка от 33.400 точки

Стилияна Николова зарадва България още в откриващия ден на Световното първенство по художествена гимнастика, след като спечели сребърен медал във финала на обръч. Дебютантката ни на шампионат на планетата влезе с първа оценка в спора за разпределение на медалите и остана втора след финала, получавайки оценка от 33.400 точки.

Николова направи отлична композиция в квалификациите в поток D, за да получи първа оценка от 34.150. 17-годишната ни грация изпълни страхотно съчетанието си и във финала, където се нареди втора зад италианката София Рафаели, която бе отличена с оценка 34.850. С бронза се окичи представителката на Германия Даря Варфоломеев.

Калейн няма да участва на Световното първенство по художествена гимнастика

Така младата ни дебютантка откри по отличен начин участието ни на домашното световно първенство, въпреки че по-рано през деня стана ясно, че Боряна Калейн – една от фаворитките за световната титла, е аут от шампионата, след като вдигнала висока температура и вероятно страда от вирусна инфекция. След 21 години и медала на Симона Пейчева от Мадрид през 2001, страната ни отново има медал на обръч от Световно първенство.

Утре са изпълненията с бухалки и лента, а за класиране в първите 18, които ще започнат от нулата на финала за определяне на абсолютната световна шампионка, се вземат трите най-високи оценки на всяка гимнастичка. Квалификациите на двата уреда започват в 9:30 часа, а Николова е в поток D, който започва в 14:45 часа. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС