Ще се започне присъствено учебен процес в училищата в карловските села

Честит празник и нова учебна година на настоящите и на бившите ученици. Нека всички си спомняме с добро тези времена, когато ние сме били ученици и да пожелаем и добродетели на младите хора, на които това е първи учебен ден през тази учебна година.

Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов след откриването на новата учебна година в 18 СУ „Уилям Гладстон“.

Той обясни, че за всяко училище, индивидуално, ще се преценява каква финансова помощ за отоплителния сезон да получи.

ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ДЕН: Прага на класните стаи прекрачват 717 000 ученици

Министърът каза, че максималната цел, към която се стремят е присъствено обучение. „Да забравим дистанционната форма на обучение и само при извънредни обстоятелства да се търси най-добрата форма, която би допринесла за по-добро образование на нашите деца”, категоричен е той.

Пенов каза още, че днес отива в карловските села, които пострадаха при наводненията. „Ще се започне присъствено учебен процес, уточнена е транспортната схема и на място ще видим как ще се продължи по-нататък”, подчерта той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.