Събитието поставя началото на състезание по правене на добро

Започна първият по рода си фестивал на младежкото доброволчество - „Свободен час”. Форумът поставя началото на състезание по доброволчество. То се казва „Купата на героите” и насърчава ученици от цялата страна, да си направят доброволчески клуб, да се включат в състезанието и всеки месец да се състезават кой ще направи повече добро.

„Решихме, че е добре да отговорим на всички въпроси на младите хора, на учениците, които искат да са доброволци, но не знаят как, не знаят къде, не знаят какво да направят, с кого да се свържат”, разказа Благовеста Николова, изпълнителен директор на огранизацията TimeHeroes. 

На фестивала ще присъстват лектори, които чрез личните си истории и опит, да вдъхновят бъдещите доброволци.

Кутии за дарения вместо цветя в училище в Несебър

„Това, че има толкова хора около нас, ме кара да мисля, че успяваме поне донякъде да събудим интерес и се надявам, че в състезанието ще се включат нови клубове”, разказа Наталия Иванова, която е от организаторите.  

На фестивала присъства и Елена Харалампиева, която е учител и инфлуенсър с над 215 000 последователи в Tik Tok.

„Всичко започна по време на пандемията. Когато започна онлайн обучението, нямах възможност да преподавам по по-интерактивен начин, затова насочих тази креативност към Tik Ток и исках  да обединя забавлението с обучението”,  обясни преподавателката.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.