Парите били открити в камион, управляван от турски гражданин

Недекларирани 70 000 евро бяха открити от митнически служители в тежкотоварен автомобил в района на ГКПП "Дунав мост 2" при Видин-Калафат. Това съобщават от Агенция „Митници“. 

На 20 септември, около 14:30 ч., е спрян за проверка влекач с ремарке, управляван от турски гражданин. Превозното средство пътувало по маршрут Германия - Армения.

Откриха недекларирани 41 хил. евро на Митнически пункт „Малко Търново” (СНИМКИ)

В хода на проверката митничарите откриват зад средния долен шкаф на таблото седем вакуумирани плика, съдържащи 70 000 евро в купюри с номинали от 10, 20 и 50 евро. Шофьорът заявил, че парите не са негови, а на юридическо лице. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение по Валутния закон. 

От Агенция "Митници" посочват, че само в рамките дна два дни - между 17 и 19 септември, са разкрити общо пет случая на недекларирана валута. При проверки на три товарни автомобила и на две леки коли на ГКПП "Капитан Андреево", ГКПП "Дунав мост – Видин" и ГКПП "Кардам" са намерени общо 319 275 британски лири, 210 000 щатски долара и 251 000 евро с обща левова равностойност 1 618 835 лева. В четири от случаите валутата е открита в конструктивни кухини на превозните средства, а при петия случай пътниците укрили парите в багажа и дрехите си.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.