Бурята отнесе десетки къщи

Стотици бяха евакуирани след като ураганът „Фиона” удари източната част на Канада. Силните ветрове събориха десетки дървета и електрически стълбове и наводниха пътищата в засегнатите райони.

Извънредно положение в щата Флорида заради приближаващ ураган

Сред най-пострадалите е градчето Порт-о-Баск в Нюфаундленд. Властите там обявиха извънредно положение и евакуираха местното население. По-голямата част от абонатите в засегнатите места са без ток, много пътища са затворени, а обхватът на мобилните телефони е нарушен.

 

 

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обяви, че ще изпрати военни на най-тежко пострадалите точки, за да помогнат в разчистването на щетите. „Виждаме кадри на къщи, които падат в морето, на вълни, които унищожават имотите на хората. Първата ни мисъл трябва да бъде за хората. Трябва да сме сигурни, че всички са в безопасност. Къщите и дори цели квартали могат да бъдат построени отново. Но трябва да сме сигурни, че хората са на сигурно място”, каза той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.