Руският президент вече обяви, че ще защити страната си с всички средства

Думите на руския президент Владимир Путин трябва да се вземат насериозно. Това каза бившият германски канцлер Ангела Меркел. Коментарът ѝ идва след телевизионното обръщение на руския държавен глава за защита на Русия с всички средства.

Столтенберг: Ядрена атака ще има тежки последици за Русия

„Трябва да се отнасяме сериозно към думите му”, каза тя, цитирана от ДПА. „Сериозното отношение, не отхвърлянето им от самото начало като обикновен блъф, в никакъв случай не е признак на слабост или отстъпчивост, а признак на политическа мъдрост - мъдрост, която помага да се остави пространство за маневриране или, което е също толкова важно, дори да се разработи нова стратегия”, подчерта Меркел.

Русия с поредно предупреждение за възможен ядрен удар

По-рано Путин посочи, че западните страни, в отговор на „руската специална операция“, извършват „ядрен шантаж”, насърчавайки Киев да обстрелва Запорожката атомна електроцентрала. И намекна за допустимо използване на ядрени оръжия. Президентът подчерта, че Русия е готова да използва всички средства, с които разполага, за да защити териториалната си цялост и народа си, и че „това не е блъф”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС