Началната цена за кораба бе 460 хил. щадски долара без ДДС

Корабът "Вера Су", който заседна преди около една година край Яйлата, трябваше днес да бъде продаден на търг с явно наддаване в сградата на "Морска администрация – Варна". По първоначална информация обаче нито една фирма не е внесла документи за участие в наддаването, като срокът за това изтече вчера.

Очаква се по-късно през днешния ден от Министерството на транспорта да дадат подробности за тръжната процедура и за това кога ще се проведе евентуален втори търг, съобщи БНР.

Началната цена за кораба бе 460 хил. щадски долара без ДДС.

Продават на търг кораба „Вера Су”

"Вера Су" заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември миналата година и бе изтеглен след повече от месец на 26 октомври.

От транспортното министерство, което тогава също се оглавяваше от Христо Алексиев, сега и вицепремиер, заявяват, че цялостната операция по изтеглянето и изваждането на кораба, определена от експерти като изключително рискова, е била добре планирана, координирана и проведена при стриктно следван план под контрола на Алексиев. По информация на бившия министър на транспорта Николай Събев разходите по изтегляне на "Вера Су" са на обща стойност почти 3 милиона лева (2 млн. 897 хил. 685. 77 лева). 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС