Вижте как мъж, регистриран на трудовата борса, може да кара супер скъп автомобил

Между 50 и 100 лева струва един глас на изборите в Пазарджишко. Екип на NOVA беше в района в продължение на няколко дни и успя да договори гласове.

Същевременно от МВР съобщиха, че към 19:00 часа днес са постъпили 135 сигнала за изборни нарушения. Образувани са 74 наказателни производства.

Във всяка махала има поне по двама дилъри. Не работят за конкретна партия, а за който предложи по-висока цена.

Величка е една от най-опитните в махалата на село Синитово. Екипът ни се срещна с нея в събота и поиска бърза сделка. Само за един час успяхме да купим гласове. Величка се върна със свои приятели и донесе списък с 16 имена. 

В съседна махала гласът е 100 лева. Гринго също е един от най-опитните. В бранша е от дълги години. Авторитет е в махалата. Гарантира ни 50 гласоподаватели.

„Сега е глад, абсолютно всички мисля, че ще се съгласят. Най-малко 100 върви на глас”, казва Гринго. Гарантира сигурност - хората от махалата ще направят каквото им каже.

В махалите често чуват и обещания. И преди тези избори са им начертали по-добри дни. С хубави улици и канализация. В една пазарджишка махала, например са обещали ремонт на улицата.

Дилъри има не само в махалите, но и в самите села и по-малки градове. Действат на същия принцип. Чакат, за да бъдат активирани. Екипът на NOVA попадна и на поредната полицейска акция в Ракитово. Проверявани бяха двама братя.

Свидетелка разказа, че двамата братя и баща им на всички избори купуват гласове. Те самите отричат.

При проверката в дома им обаче имаше уличаващи ги материали и вещи. От полицията са иззели – агитационни материали, списък с имена и крупна сума пари.

Как един от двамата братя, регистриран на трудовата борса, шофира супер скъп автомобил и кой му е дал кредит – гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.