Есента е най-добрият сезон за консумацията им

В Източен Китай започна сезонът на събиране на сладководни космати раци. Фермерите в село Лиантанг събират раци от стандартизирани зони за развъждане, опаковане и транспортиране на прясно уловени ракообразни, за да отговорят на нарастващото търсене на китайците. Страната празнува седемдневния национален празник, който започна на 1 октомври.

Есента е най-добрият сезон за ядене на космати раци, тъй като по това време на годината те са най-плодовити и вкусни. Китайският обичай да се ядат раци може да бъде проследен до династията Хан (202 г. пр. н. е. до 220 г.).

Раците тази година са с много добро качество, казват местните фермери. Те отдават това на подобреното качество на водата на езерото Гаоюху, част от басейна на река Хуайхъ, където живеят косматите раци.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс