Когато е само на 10 години, едно събитие преобръща живота на Илияна Дадарова

Илияна Дадарова е на 27 години, но когато е само на 10, едно събитие преобръща живота ѝ и я променя завинаги. Благодарение на нейния силен дух, днес тя е един от най-популярните блогъри и влогъри в България, известна под името „Happy twenty something”.

„НОВИТЕ ИЗВЕСТНИ”: Учителката по английски с над 200 000 последователи (ВИДЕО)

Доста от нейните последователи я наричат „момичето, което знае най-добрите места за брънч в София”. Искат да ѝ подражават заради смелите ѝ модни решения. Тя е най-яркият глас на хората с увреждания в мрежата.

„Работя като дигитален копирайтър във водеща рекламна агенция. Освен това, съм позната като градско момиче, което обича да добавя неща в шопинг количката си, докато пие капучино. И да говори по някои важни теми - като живота с увреждане, например”, сподели тя.

Бръснарят на известните: Асен и неговата сбъдната мечта (ВИДЕО)

„Happy twenty something” стартира през последната година на Илияна в университета в Холандия. „Когато се прибрах в България, в себе си открих един малък хедонист, който обича хубавата храна и хубавото кафе. Малко по малко блогът се превърна в нещо като кулинарен гид на София”, разказа още блогърката.

След това тя се осмелява да повдигне завесата около увреждането си. Не само обаче през призмата на позитивното. „Родена съм с гръбначното изкривяване. Когато бях на 10, се наложи да ми направят операция, която не беше много успешна. В операционната влязох на крака, а излязох с парализа от кръста надолу”, казва тя. С времето и с много усилия парализата отшумява.

Още гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.