Пред същия блок горяха два автомобила

Два пожара и евакуация на цял блок тази вечер в столичния квартал „Младост”. Първоначално около 17:30 часа е подаден сигнал за запалени две коли до жилищен блок. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Докато пожарникарите са на място, пламва и апартамент на 13 -ия етаж в същата сграда. Според свидетели едната запалена кола и жилището са на един собственик.

Мъжът се е намирал на терасата на апартамента, но е бил изведен в безопасност от пожарникарите. Той е откаран в болница с леки наранявания, ще бъде и задържан. Разследването за причините за инцидента продължава.

„Сам се е запалил, запалил е първо колата, след това е запалил апартамента си и мазето си. Показа се на терасата с един крак, викнахме му отдолу, свирнахме, успя да се върне назад”, разказа Латин Димитров.

„Не знам какво да го нарека, лош късмет ли, или съседът отдолу е полудял? Тепърва ще видим кога ще ни пуснат да видим какви са щетите, и съответно какво ще правим - първо как ще пренощуваме и вече от утре  да възстановяваме щетите, защото идва зима, с малко дете сме”, коментира Илиян Асенов.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.