Въоръжете се с точните продукти за борба с вирусите

Красотата на междинните сезони – пролетта и есента, е неоспорима. Уви, понякога вместо да са приказни, те са меко казано неприятни, главно заради температурните промени, които благоприятстват развитието на вируси и инфекции. Те водят до принудителен престой вкъщи, а това, в съчетание с детска настинка, е съвсем далеч от приказка. За да може да се радвате на красотата на сезоните, вместо да ги гледате от прозореца, трябва да се въоръжите с търпение, наръчник за правилните стъпки и разбира се - точните продукти.

Превенция

Първото и най-важното нещо, винаги е превенцията. Ако правилно се предпазваме, може да избегнем среща от първо лице с вирусите и бактериите. Не бива да подценявате пораженията, които могат да нанесат небалансираното хранене и стресовия начин на живот.

Поради тази причина първата стъпка, която трябва да предприемете, е да заложите на сезонните плодове и зеленчуци, които са богати на витамини и минерали. Например, през есента това са кореноплодните зеленчуци, ябълките, червените чушки, брюкселското зеле, крушите, патладжанът и други. Всички те, освен че са изключително вкусни, ще ви помогнат да сте по-здрави, свежи и енергични.

Снимка: iStock

Друго важно нещо е да приемате достатъчно течности – знаем, че през лятото това беше далеч по-лесна мисия, но и сега организмът ви се нуждае не по-малко от нея. Измислете начин, който да ви гарантира, че ще приемате поне 2 литра течности на ден – дали ще е чаша топъл чай, любим натурален сок или вода – важно е да приемате течности.

Движението е здраве, затова открийте физическата активност, който най-добре ви пасва и я практикувайте ако не ежедневно, то поне през ден. Такива могат да бъдат тичането в парка, дългите разходки, упражненията в домашни условия или различни групови тренировки.

Инвестицията във физическата активност е всъщност инвестиция във вашето здраве, затова винаги намирайте време за нея.

След като сте се погрижили за нещата „отвътре“, е време да обърнете внимание и на тези – „отвън“. Осигурете си чиста и свежа среда както у дома, така и на работното място.

Абсолютно задължително е да проветрявате помещението веднъж за няколко минутки през час, а ако има необходимост, си вземете пречиствател и овлажнител на въздуха. Всички тези фактори допринасят за правилното функциониране на имунната система.

Но какво означава „слаба“ имунна система? Признаците ѝ са чести настинки, възпаления и инфекции – най-често респираторни.

Ако това ви е познато и всеки път прибягвате към едно и също (често самоназначено) лечение и нещата не се оправят, ами напротив, то тогава трябва да промените начина си на справяне със ситуацията като наблегнете на това да подсилите имунната си система.

Точно такъв продукт е и Иновирон с мощна, съвременна, оптимизирана формула за имунната и дихателната система, който се бори срещу най-голям брой вируси. Иновирон е натурален имуностимулатор, който подпомага активирането на естествените защитни функции на организма и е разработен на основата на много силни природни съставки, които помагат на тялото да бъде по-силно и да се справя с вирусите и други сезонни инфекции.

Иновирон е много подходящ при дефицит или липса на специфични хранителни вещества в храната, която приемаме, а приемът му увеличава количеството на витамините и минералите, за да се гарантират задоволяването на ежедневните потребности на организма – по този начин помагаме на имунната си система да стане по-силна и да се преборва с болестите.

В състава на Иновирон ще откриете ехинацея, цинк, селен, Витамини B3, B6 и D3, както и много други ценни вещества, които допринасят за нормалния клетъчен имунитет, благоприятстват имунните функции, нормалната обмяна на веществата и защитата от оксидативен стрес.

Снимка: Mirta Medicus

Първи симптоми

Дори и да сме направили всичко по силите си, но все пак неприятните вируси и бактерии да са открили в организма ни прекрасно място за обитаване, не бива да се отчайваме.

Първата и най-важна стъпка е да запазим спокойствие – може да е дълго, може да е неудобно, но и това ще премине. За вас е най-важно да знаете, че сте направили всичко по силите си, без да падате духом.

Отдайте се на занимания вкъщи и повече време с детето, особено ако то не е на градина/училище поради същата причина. Приемете този период по-скоро като почивка, вместо като игра на нерви.

Направете си любимия чай, пийте повече течности и заредете батериите с лека, но качествена храна и най-вече, спокойствие – всичко друго може да почака. За да си осигурите нужната семейна хармония, идеални помощници са сиропите Бронховитал Макс и Бронховитал Кидс Универсал – съответно за вас и вашите дечица.

Бронховитал Макс подпомага самоочистващата функция на дихателните пътища, грижи се за физиологичното разреждане и елиминиране на неприятните секрети. Също така, той подкрепя нормалните антиалергични механизми и благоприятства правилните имунни функции. В състава му ще откриете още доказали се с времето билки като теснолист живовляк, коприва, кръвен здравец, мащерка и други.

Снимка: Mirta Medicus

Бронховитал Кидс Универсал пък ще направи инфекциите по-поносими и ще елиминира градинския сопол и изобщо всичко градинско, благодарението на тройното си благоприятно действие за уши, нос и гърло. С приятен вкус на ягода, сиропът подпомага нормалното функциониране и естествените пречистващи функции както на лигавиците, така и на дихателните пътища.

Освен това, Бронховитал Кидс Универсал благоприятства естествената активност на слуховия анализатор и обонянието и подкрепя нормалните гласови функции и бори факторите на околната среда. Всичко това отново благодарение на чудесен букет от съставки като теснолист живовляк, петопръстник, андрографис, пищялка, цинк, манган, селен и др.

Снимка: Mirta Medicus

Разбира се, докато се лекувате, не бива да забравяте имунната си система и да й давате сили да се бори с инфекцията, затова препоръчваме да съчетавате продуктите Бронховитал с Иновирон.

С правилната нагласа и антураж вие може да превърнете преходните сезони в приказката, която са, без да се тревожите за здравето си – повярвайте ни, възможно е!