Командированите полицаи сами си купували фенерчетата, нямали и връзка с мобилен оператор, обясни експертът

Командированите служители на МВР по границата имат оръжия „Макаров” от 1945-1947 г., а стоппатроните им се разпадат от старост. Това заяви в Новините на NOVA юристът Галентин Грозев от Синдикален алианс  „Сигурност” в МВР.

По думите му оградата е цялата на дупки, които се запушват с подръчни материали.

Убит полицай при престрелка край Елхово

„На тях слагат някакви маркери – топчета, копчета… Смешни неща”, коментира Грозев.

„Патрулите нямат термовизионни камери, нито уреди за нощно оръжие. Фенерите си ги купуват те. Радиостанциите им траят по 3 часа максимум. Нямат мобилна връзка, имат само с турски оператор. Колегите казват, че 400 лева на смяна им струва разговора през турския оператор”, каза Грозев.

Според него основният проблем е, че за държавата това е допълнителна дейност. „Говори се за специализирана полицейска операция, за допълнителни разходи, за допълнителни сили. Истината е, че това ще е проблем в следващите 10 и повече години. Държавата трябва да започне да обучава служителите си за тази работа. Нито един от полицаите, които ги командироват там, няма обучение за тази дейност”, каза експертът.

Повече гледайте във видеото.  

ВСИЧКО ЗА СТРЕЛБАТА СЪС ЗАГИНАЛ ПОЛИЦАЙ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.