Певицата се снима върху монумента на Трите поколения

Певицата Рут Колева с ексклузивен коментар в „Здравей, България” за фотосесията, която засне върху Паметника на трите поколения в Перущица. По случая беше подаден и сигнал до прокуратурата.

Скандал заради провокативна фотосесия на Рут Колева (ВИДЕО)

Този паметник е срамен по две причини, смята певицата. Първата от тях била, че управлението, довело до състоянието му, не е разследвано от прокуратурата. „Втората причина е неговата символика, защото този бутафорен, празен, изкуствен саркофаг всъщност е един символ на това как комунистическият режим, със своите окървавени ботуши, гази върху паметта на загиналите в Априлското въстание и се опитва да припише същото геройство на Септемврийското въстание, което е кървав преврат”, коментира Колева.

Тя заяви, че в нито един момент тя и екипът, заснел фотосесията, не са знаели за символиката на паметника. „Беше избран случайно. Не сме имали намерение да поругаем или оскверним каквато и да било историческа памет, свързана с българските герои”, категорична беше Колева, която се извини за случилото се.

Артистът уточни, че фотосесията е за модно списание. „Много сериозно подцених ситуацията. Подцених и това, че в такива моменти се активизират псевдопатриоти и политици”, призна Рут Колева. 

По думите й на мястото на снимките екипът открил „тотална разруха”. „На това място има спринцовки, презервативи, свастики, нецензурни думи, графити – абсолютен разпад”, коментира тя.

Певицата оцени като грешка недостатъчната проверка, която направила за паметника в Перущица, но подчерта, че информацията за него била оскъдна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.