Това твърдят гръцки и турски медии

Заподозрян за атаката в Истанбул вероятно се е опитал да влезе в България. Това твърдят гръцки и турски медии. Властите съобщиха за 48 задържани, като 37 са сирийски граждани.

Турция се съвзема след експлозията в Истанбул (ОБЗОР)

Сред арестуваните е и жената, за която се смята, че е оставила взривното устройство на мястото на трагедията. За нея се знае, че е на 28 години. По време на разпитите жената е признала, че е обучавана от кюрдски бойци. Тя е влязла на територията на Турция заедно със съпруга си преди 4 месеца. Двамата са работили в текстилна фабрика. Въпросният мъж се издирва от турските власти.

Според гръцки медии за международно издирване е обявен и мъж, който е представен като съквартирант на въпросната жена. Най-вероятно той е избягал в съседни на Турция държави. Предполага се, че е на територията на България. От Анадолската агенция не е уточняват дали е успял да влезе у нас, или е заловен в Одрин, пише БНР. 

Продължава и възстановяването на материалните щети след взрива. С цел мерки за сигурност от  емблемаричната улица „Истиклял” бяха премахнати всички пейки и кашпи. Днес в на мястото на взрива беше поставена и паметна плоча с датата, на която сърцето на Истанбул беше разтърсено от терористична атака. Стотици продължават да носят цветя и свещи в памет на загиналите. Припомняме, че след експлозията в сърцето на града загинаха шест души, а ранените са над 80.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.