Разцеплението идва след като днес съветниците поискаха Варна да апортира акциите си в Международния панаир на дружеството на Георги Гергов

Скандал в БСП - Пловдив. Партията се отрече и разграничи от собствените си общински съветници.

Това стана с декларация, изпратена до местния парламент. В нея се твърди, че групата се е преименуван на “Автентична лява БСП”, с което показала, че вече не е част от социалистическата партия. 

Изразява и становище, че с действията си подкрепят “знаков пловдивски олигарх”. 

Скандалът идва след като днес съветниците поискаха Варна да апортира акциите си в Международния панаир на дружеството на Георги Гергов. 

Общинарите в Пловдив приеха новия Общ устройствен план

Местният парламент отхвърли предложението. Часове по-късно, на извънредно общо събрание на акционерите от бизнесменът Георги Гергов придоби акциите община Варна и получи пълен контрол над Панаира.

“Подаръкът, който ще бъде е 360 декара терени, паркове и над 100 декара изложбени центрове, които ще бъдат унищожени и превърнати в поредните безсмислени жилищни комплекси”, Иван Петков, депутат и председател на БСП- Пловдив. 

“Нашето мнение, което ние сме взели е, че тези акции трябва да бъдат на Пловдив, че нямат място във Варна”, каза Николай Радев, председател на групата “Автентична лява БСП“. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.