Тя позволява на децата да играят безплатно тенис

Българската федерация по тенис стартира инициативата „Излизаме от мрежата. Вход свободен”. Тя дава възможност на децата да играят тенис безплатно през зимните месеци. Посланикът на инициативата е Цветана Пиронкова.

„Тази инициатива прави тениса достъпен и дава шанс на начинаещи между шест и десетгодишна възраст да направят първите си стъпки на корта, също така и деца, които вече практикуват тениса, да използват тези часове за усъвършенстване на своите умения”, разказа Пиронкова.

Условията за записване ще бъдат обявени в сайта на федерацията по тенис.

„Ние имаме комуникация със столичните училища, където ще могат да се заявяват часове. Може и с индивидуални заявки от страна на родители, които подавайки заявка, ще могат да бъдат включени в групи”, обясни Георги Дончев от Българския национален тенис център.

Цветана Пиронкова мечтае инициативата да се превърне в национална кауза. Децата ще могат да тренират безплатно всеки уикенд, от 7 януари до 2 април, на Националния тенис център в София.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook