Кампанията се прави с терапевтична цел

Деца със специални потребности се сприятеляват с животни в риск. Автор на кампанията е Фондация „Конкордия България”. Инициативата е част от „Щедрият вторник”. Мотото на дарителската кампания е „Детето- най-добрият приятел на животните”.

„Тези две групи решихме да ги срещнем в тази кампания точно във връзка с това, че и двете са в риск и имат нужда от подкрепа. Едни от децата, за които се грижим живеят при нас, на други помагаме на дневна база със занимания, от които имат нужда. В тях възпитаваме именно това - да са добри към други деца и възрастни, но и към животните”, обясни Зорница Симеонова, експерт комуникации във Фондация „Конкордия България”.

В единия от центровете на фондацията отглеждат куче, в друг- рибки. Така децата имат постоянен контакт с животни.

„Смятаме, че чрез посещения на тези центрове, в които професионалисти се грижат за животните, ще надградим това, което сме ги научили до момента”, допълни Симеонова.

„Животните сами по себе си са стадни и търсят контакта, било с други животни, било с хората, с които живеят и помагат на човек да не се чувства толкова самотен”,  разказа още София Белчева, ръководител на Център за деца и семейства „Захарна фабрика”.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.