Случаят е от столичния квартал „Люлин”

Родители на деца от училище в столичния квартал „Люлин” се събраха на протест със закана, че няма да ги пуснат в клас. Причината – твърдят, че децата им системно са тормозени от техен съученик. По думите на майките и бащите има подадени сигнали до институциите, но без резултат.

„Синът ми е удрян, блъскан, обиждан. Имало е случаи, в които остава без обяд, защото въпросното дете му го взима. Вчера ми разказа, че в междучасието неговият съученик влязъл в момичешката тоалетна и си събул панталона”, разказа в ефира на „Здравей, България” майка на дете, учещо в 90 СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“.

Как да реагираме, ако детето ни е обект на тормоз в училище

„Момчето постъпи в нашето училище миналата година. Работих за това да се адаптира в класа, защото има трудности с комуникацията. Имаше индивидуални консултации и групова работа с целия клас. Попитах родителите дали желаят с детето да работят ресурсни учители, логопеди. Те не се съгласиха”, обясни психологът в учебното заведение.

„Законът изисква детето да бъде приобщено и правим всичко възможно за това”, коментира директорът на училището Емилия Иванова.

Родителите на въпросното дете, за което се твърди, че се държи агресивно, заявиха за NOVA, че нямат възможност да дойдат на протеста, за да изразят позицията си.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.