За разлика от останалите видове чанти, спортните раници са еластични, леки и удобни

Туристически и "градски" - това е най-разпространеното деление на раниците. Разбира се, подобно категоризиране е съвсем условно, защото основната им функция си остава: да са място за съхранение на дрехи и лични вещи. Удобството, което предлагат е основната причина да присъстват в ежедневието на хората от десетилетия . Те дават свобода на ръцете, което позволява да се извършват разнообразни дейности. В това число и спортуване - тема, на която ще обърнем по-детайлно внимание.

Какво да търсим в спортната раница?

За разлика от останалите видове чанти, спортните раници са еластични, леки и удобни. Те са с компактен размер и достатъчно полезни функционалности, които помагат да превърнете спортуването в удоволствие. Екипи, обувки, хавлия и аксесоари - какво по-удобно носене от компактната спортна раница на гърба. Семпла и изчистена, тя  нее място за излишни украси и декорации. Нейната роля е ясна и е насочена изключително към практичността. 

Според различните видове спортове, вече спокойно можем да избираме и съответните модели. Те имат своята специфика и е съвсем нормално раницата за футбол да изглежда по един начин, а за плуване или атлетика по доста по-различен. Затова едно от първите условия за подбора на правилното за нуждите ни решение е да сме наясно с целта, за която купуваме. Други въпроси, на които е добре да си отговорите предварително: Колко често възнамерявате да я използвате в ежедневието си? Очаквате ли в раницата да носите заедно спортно облекло и таблет или лаптоп, например? Дори тези малки подробности са от значение, когато търсим най-доброто.

Тук е мястото да кажем, че спортната раница вече е и моден аксесоар, който е предпочитан от мнозина в градските условия. Затова наред с тишърта и спортния клин за фитнеса тя е и място за таблет или органайзер. Подобни модели предлагат редица дребни "бонуси" в дизайна си като дишаща или мрежеста материя на гърба, което предпазва от изпотяване на вашите ризи или сака. Презрамките често са подплатени с дунапрен или подобни материали, за олекотяване на тежестта. По правило спортните раници са с прибрани и стегнати презрамки - висналите модели са изключително неудобни при активни дейности като бягане или гимнастика. Мемори пяната в презрамките е новост, която препоръчват специалистите за оптимално удобство. Време е да видите някои от най-добрите предложения на https://obuvki.bg/c/aksesoari/sportni-chanti-i-ranitsi

Размерът е от значение и в спортните раници. Обемът на моделите се изписва в литри, не се чудете ако видите подобни параметри в описанията. Ако търсите някакви стандарти, забравете. Най-добрият съвет е да търсите модели, които са пропорционални на големината на торса или на структурата ви. Дамските модели от своя страна са предвидени за по-стройни фигури с по-тесни рамене - презрамките, например са по- къси и приближени една до друга.

Ако вече имате някаква обща представа за търсения модел, вижте какви външни допълнения са налични - още един външен джоб с цип или странични открити джобове. Те са удобни за бутилки, дъждобрани или ръкавици. Някои от туристическите раници имат допълнителни екстри като куки и карабинери за допълнително окачване на пикели, каски или въжета. Няма да сгрешите и ако окачите любимия си чифт обувки за  планински преходи. В случай, че още го търсите -  https://obuvki.bg/c/obuvki/marka:converse

Модерна или спортна раница?

Разпределението на вътрешното пространство също е от значение - преграда или вътрешен джоб гарантират по-добро разпределение на предметите. Две или повече отделения ще ви позволят да разграничите екипировката от личните вещи, а това означава мулти функционалност. Модата можете се изрази в дизайна и стайлинга на раницата.