Гледайте премиерната лента „Коледа на чудесата“ от 10.00 ч, и комедиите „Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия“ от 12.30 ч., „Не си играй с огъня“ от 14.45 ч. и „Запознай се с нашите" от 16.45 ч. тази събота по NOVA

Старт на доброто настроение в празничния ден по NOVA ще даде премиерната комедия „Коледа на чудесата“ от 10.00 ч. В лентата ще проследим приключенията и перипетиите на млада жена, която е напуснала малкото си родно градче Плезънт Вали. Хайди живее с мечтата един ден да стане успешна художничка, затова е поставила на по-заден план собственото си изкуство, за да се отличи като куратор на художествена галерия. Сега, седмица преди голямото коледно парти на галерията, тя трябва да се върне у дома, за да гледа племенника си. Хайди се изправя лице в лице с любовта си от гимназията, като той трябва да намери в последния момент ново място за коледните гимназиални танци. Тя предлага да му помогне и заедно откриват красиво място, улавящо празничния дух. С бързото наближаване на Коледа, Хайди започва постепенно да се разкъсва между живота, който е изградила в града, и живота, който изненадващо я очарова обратно в Плезънт Вали.

Филмовият маратон продължава със забавната приключенска комедия „Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия“ от 12.30 ч. Комедията разказва за пристигането на Юлий Цезар в Британия, където римските му легиони срещат съпротивата на малко селце. Междувременно кралица Корделия изпраща офицера си Братовчеторакс да получи помощ в селцето Галия, докато Астерикс и Обеликс са в Галия, където се опитват да превърнат Лентяйикс, досадният племенник на Губирикс, в мъж.

Когато Братовчеторакс пристига там, селяните му дават буре с магическата си отвара. Астерикс и Обеликс придружават Братовчеторакс в пътешествието му обратно към дома и вземат със себе си Губирикс с надеждата той да възмъжее. В Лондиниум Губирикс се влюбва в красивата Офелия, която случайно е годеница на Братовчеторакс, а Обеликс си пада по учителката ѝ – строгата г-ца Макинтош. Оплетени в мрежите на любовта, те без да искат поставят на грешното място бурето с магическата отвара.

След британско-френската комедия зрителите на NOVA ще се потопят в американската семейна комедия „Не си играй с огъня“ на режисьора Анди Фикман от 14.45 ч. Той събира отбор от добри комици като Джон Легуизиамо, Джон Сина и Кийгън-Майкъл Кей, превъплъщаващи се в екип елитни пожарникари, водещи непрестанни битки срещу горските пожари в Калифорния. Извикани по спешност, пожарникарят Джейк Карсън и елитният му екип, се притичват на помощ на три братчета и сестричета, които са заклещени в горяща кабина. 

Пожарникарите бързо осъзнават, че нито един курс на обучение не може да ги подготви за най-голямото предизвикателство, с което са се сблъсквали до момента – да гледат деца. Докато животът, работата и пожарната им се преобръщат с главата надолу, тримата мъже  разбират, че децата, също като огъня, са диви и непредсказуеми. Ще успеят ли пожарникарите да докажат авторитета си на възрастни пред лудуващите деца или ще търсят друг подход, с който да ги научат да не си играят с огъня.

Финал на кино забавлението ще постави семейната комедия "Запознай се с нашите" на режисьора Джей Роуч, която разказва забавната история на непохватния, но добронамерен Грег Фокър (Бен Стилър), който възнамерява да се ожени за любовта на своя живот – Пам Бърнс. Той среща родителите й за пръв път на сватбата на сестра й. Досега му се е налагало да търпи само обидчивата си годеница, но ето че се натъква и на твърде загрижения й баща Джак (Робърт Де Ниро) – подозрителен бивш агент на ЦРУ. Фокър ще направи всичко по силите си, за да спечели сърцето на потенциалния си тъст, но дали ще се справи с тази трудна задача? Популярността на комедията се дължи на изключителното актьорско присъствие на двойката Де Ниро – Бен Стилър, които се превъплъщават майсторски в забавните си роли.

Филмът получава номинация за „Златен глобус“ за главна мъжка комедийна роля на Робърт Де Ниро и номинация за „Оскар“ за най-добра песен – „A Fool in Love“.

Гледайте премиерната лента „Коледа на чудесата“ от 10.00 ч, и комедиите „Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия“ от 12.30 ч., „Не си играй с огъня“ от 14.45 ч. и „Запознай се с нашите" от 16.45 ч. тази събота по NOVA

Редактор: Райна Аврамова