Разказва Мария Йотова

България ще има въздушна линейка до средата на годината. Това каза служебният транспортен министър Христо Алексиев. Хеликоптерът ще бъде взет под наеми ще се обслужва от Авиоотряд 28. Темата за въздушните спасителни операции е отново на дневен ред след прекратяването на обществената поръчка за купуване на медицински хеликоптер и серията инциденти в планините.

В „Историите на Мария Йотова” журналистката ни среща с Виктор Варошкин – планински водач. Той разказва за времето когато е бил парамедик на медицински хеликоптер.

„Това е от времето, когато все още сме имали такива хеликоптери. През 2019 г., компанията, в която работи Виктор Варошкин, продава двете въздушни линейки и така оставаме без нито една линейка във въздуха”, разказа Мария Йотова.

Историята на Виктор Варошкин журналисктата кръщава „Спасеният спасител”. Причината е, че Варошкин претърпява инцидент в планината, но вече нямаме нито един спасителен хеликоптер.

Кой и как го спасява – гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.