Вчера стотици недоволни граждани се събраха пред сградата на общината

Нов протест в центъра на Пловдив и извънредно заседание на Общинския съвет. Напрежението в града под тепетата е заради съдбата на Пловдивския панаир.

Вчера стотици недоволни граждани се събраха пред сградата на общината с настояване местната власт да не позволява панаирът да премине изцяло в частни ръце.

Протест за Пловдивския панаир

Днес се очаква местният парламент да направи нов опит да реши казуса. Общинският съвет трябва да реши дали градът да запази акциите си в панаира, или комплексът да премине почти изцяло в ръцете на частното дружество  "Пълдин туринвест".

Исканията на недоволните са “общинските съветници да не бламират за пореден път сесията, да дойдат на работа и да  гласуват така, че да се активира блокиращата квота на община Пловдив, за да не бъдат приети акциите на община Варна в дружеството ”Пълдин Туринвест”.

“Опасенията ни са, че с бездействието си двете най-големи групи общински съветници ще подарят панаира на Георги Гергов”, каза един от протестиращите. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.