Това заяви в студиото на “Здравей, България” депутатът от БСП

Не случайно третият мандат е наречен ”крзисен”. Трябва да се преборим с тази теория. Това заяви в студиото на “Здравей, България” депутатът от БСП Иван Ченчев. 

“Ние казахме, че сме отговорни пред страната си и че очакваме това, защото сме БСП - нашата партия винаги е подготвена за носенето на отговорност. Този мандат беше натоварен със свръхочаквания още след изборите през октомври”, допълни Ченчев. 

Той коментира думите на лидера на БСП -Корнелия Нинова, която заяви, “Радев има мъжки комплекс към жената, която го е направила президент’. 

“Факт е, че Радев се размина в действията си по отношение на това какво очакват левите хора в България. Политиките, които прилага служебният кабинет, не съвпадат с това, което БСП иска да се случи и настоява в програмите си”, каза депутатът. 

Той отказа да каже кой ще бъде кандидатът за премиер на БПС, като заяви, че името ще бъде обсъдено първо на Национален съвет на партията. 

Отрече и БСП да търси подкрепа от ГЕРБ, като предложи проектокабинетът “Габровски”. “Не вярвам на подобни твърдения. Всичко това, което се говори, са някакви фишеци в кризисно време. Аз призовавам всички партии за едно отговорно поведение. Виждаме спиралата от избори докъде ни доведе”, каза Ченчев. 

А в какъв срок ще върнат мандата зависи от това “кога усетим,  че това да се отива на нови избори е неизбежен ход”. “Ще си проличи в разговорите още в самото начало”, каза още той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.