Той поясни, че подкрепа от ПП за правителство с третия мандат е малко вероятна

От „Продължаваме промяната” обявиха, че ще отидат на среща с БСП, но подкрепа за правителство с третия мандат е малко вероятна. 

„Радваме се, че важността на лидерските срещи започва да става ясна. Настоявахме за това от самото начало. За съжаление, самата Корнелия Нинова не уважи нашата среща в парламента, когато мандатът беше при нас. Изпрати заместници. В нашето разбиране откритите срещи в парламента между лидерите са правилният формат, в който да се обсъждат приоритетите”, заяви Даниел Лорер в студиото на „Здравей, България”.

„Макар и да управлявахме заедно с БСП успешно 6 месеца, след това излязоха сериозни разделителни линии. Вероятността да бъдем част от кабинет на БСП е доста малка. И ГЕРБ и ДБ бързо ще заявят своята отрицателна позиция”, поясни той.

На въпрос какво смята за спрягания за служебен премиер Атанас Пеканов, Лорер каза следното:

„Чух версии, в които той е лансиран като важен участник в бъдещи политически проекти”.

„Трудно ми е да врачувам по намеренията на Президентството. Президентът се чувства много комфортно да властва като суверен. Това ще е поне до април”, допълни още депутатът от ПП.

За случая Nexo:

„Забележете кога този скандал изскочи в общественото пространство. Тези разследвания в САЩ се водят от месеци. Прокуратурата избра един абсолютно специфичен момент – когато имаше вероятност мандатът да се даде на „Демократична България”.  Те имаха най-голям шанс да съберат някаква подкрепа. Точно в парламента достигнахме до важния закон за контрол над главния прокурор, който е сърцето на правосъдната реформа. Прокуратурата е безконтролна. Тя не се отчита пред никой. Когато стигнахме до момента, в който парламентът разисква закона за разследване на главния прокурор, се появи Nexo. За мен тези съвпадения са необясними”, коментира Лорер.

Той обяви, че предстои „Продължаваме Промяната” да реши дали ще покани „Демократична България” на общо явяване на изборите.

„На следващия вот предстои отново да се сблъскаме с машината на миналото. Важно е да обединим всички сили в обществото, които искат България да стане една модерна, здрава и справедлива държава. Покана може да има, след като бъде официализирано от нашия Национален съвет”, каза Лорер.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.