Вижте какви температури ни очакват през новата седмица

В последния ден на седмицата облачността ще е с по-чести разкъсвания в Западна България. В ранните часове ще има условия за понижена видимост. Валежи в рамките на денонощието се очакват в централните и източните райони, както и по планините, където ще превали сняг в някои по-височки масиви на Западна България. Вятърът ще е силен по Старопланинските била, но през деня ще намалява, а в равнините почти ще стихне. Дневните температури в неделя ще са в интервала от 9 до 14-15 градуса.

Средиземноморски циклон ще донесе интензивни валежи в началото на следващата седмица в Западните Балкани. България ще попадне в периферията му с валежи в понеделник и вторник в западната половина на страната. В първия ден ще вали преобладаващо дъжд, след това, с понижението на температурите, дъждът ще преминава в сняг. За двата дни в планините ще падне още 10-15 сантиметра нов сняг. В равнините трудно ще се образува снежната покривка, а там, където това стане, тя ще е незначителна.

Още един такъв циклон ще засегне страната ни от четвъртък до неделя. Заради нахлуващия студен въздух обаче, валежите ще са от сняг на повече места. В хода на седмицата температурите ще се понижат осезаемо и от четвъртък нататък сутрин термометрите ще падат до минус 7 – минус 8 градуса, през деня – от 0 до 5-6.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.