Вижте иновативното съоражение

Създадоха вертикална оранжерия от 100 квадратни метра в Бейт Ханун, Газа. Айед Абу Рамадан използва вертикални иновативни земеделски методи, за да се бори с разрастването на градовете, като по този начин осигурява повече добиви.

„В тези 100 квадратни метра има растения, които произвеждат добива, който се произвежда на 1000 квадратни метра в традиционното земеделие“, каза инженерът.

Израел тества електрически самолет за превозване на граждани на кратки разстояния (ВИДЕО)

Обръщането към вертикално земеделие отразява нарастващия натиск върху земите в Газа, тясна зона между Египет и Израел, блокирана от двете страни, която е изправена пред нарастваща демографска криза от години. Очаква се населението му да се удвои повече от два пъти през следващите 30 години до 4,8 милиона, а земята вече е на изчерпване.

Търсенето на недвижими имоти в Газа е ожесточено - както на жилища, така и на земеделска земя, която да помогне за изхранването на нарастващото население. Използвайки по-малка площ, като същевременно произвежда по-високи добиви, вертикалното земеделие може да се превърне в пример за иновативно земеделие.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.