Някои от тях са откарани в болници

Нов случай на мигранти, превозвани в камион. 26 мъже са открити в товарния отсек на камион с турска регистрация.  Към 02.00 ч. и половина след полунощ, при редовен обход на магистрала "Европа", патрул на „Гранична полиция” спира камион с турска регистрация край Драгоман. В товарното помещение откриват 26 мъже, на видима възраст около 30 години.  Говорителят на Спешна помощ - София Катя Сунгарска коментира за NOVA, че сигнал от граничните власти по случая е получен в 03:50 ч.

Хванаха ученик да превозва мигранти

„Били са с измръзвания и недохранване. Всеки би могъл да си представи какви биха били пораженията от местонахождението им. Не се знае колко време са били престояли там. Направили сме всичко възможно - от три филиала в Драгоман, Костинброд и Сливница, екипите на Спешна помощ са се отзовали и са ги превозили към болници”, добави Сунгарска.
Шофьорът на камиона е задържан, а 22-ма от мигрантите са откарани в общо пет столични болници. Шестима са приети за преглед в „Пирогов”, сред тях четири са деца.

Те са добре и не се налага да бъдат хоспитализирани, казват спешните медици. След изписването им от лечебното заведение, ще бъдат настанени в бежанския център в столичния квартал „Военна рампа".

„Те са прегледани, чакаме да ги транспортираме до специализирани места за мигранти. Не се налага престой в болница. Няма опасност за живота им. Контактни са. Става въпрос за едни хора, които са стояли по-дълго време на спешната болница Валентин Димитров.
Мъжете са на видима възраст около 30 години. Всички те са без документи и по първоначална информация са от Афганистан.

СЛЕД ГОНКА НА „ТРАКИЯ”: Заловиха пиян и дрогиран шофьор, превозвал мигранти

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.