Той обяви инвестиции от 100 милиона евро за увеличаване капацитета на военнопромишления сектор

Сърбия не е продала нито едно оръжие или муниция както на Украйна, така и на Русия, заяви днес на международна конференция в Доха сръбският президент Александър Вучич, цитиран от Хина.

По повод твърдения, че произведени в Сърбия муниции се озовават в Украйна чрез Турция и други държави, сръбският президент каза днес пред журналисти: „Не сме продали дори едно оръжие или муниция, било на Русия, било на Украйна. Ние сме одобрили крайните ползватели и продаваме само на тях“.

Вучич: Нямам нужда от „Вагнер” да ми казва какво мога да правя

Във връзка с твърденията, че муниции, произведени в сръбски заводи, се изнасят чрез Турция, Вучич каза, че договорите за износ са допълнително защитени от забрана за реекспорт без съгласието на Сърбия.

Сръбският президент каза още, че страната му ще продължи да развива военната си индустрия, но в съответствие с международното право.

Вучич обяви инвестиции от 100 милиона евро за увеличаване капацитета на военнопромишления сектор, като посочи, че Сърбия ще продължи да произвежда оръжия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: София Георгиева, БТА