Вътрешният министър коментира и борбата с купения вот

„Темата за обвиненията да бъде оставена на терена на прокуратурата. Аз вчера помогнах на прокуратурата, като подсказах, че има друго производство, което касае над 48 млн. лв. авансово разплатени за един от лотовете на автомагистрала „Хемус“. Нека прокуратурата направи необходимото и обедини всички материали, които Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ е изработила и предала. Мисля, че тя е способна и има капацитета да формулира надлежните обвинения, които да издържат и да доведат до продължаване на мерките”. Така вътрешният министър Иван Демерджиев коментира задържането и разследването срещу бизнесмен Велико Желев.

Демерджиев: Прокуратурата да търси връзка между проверките за "Хемус" и акцията срещу Желев

Демерджиев каза още, че се работи съвместно с прокуратурата в борбата срещу купения вот.

„Няма юридическо основание да се подпише споразумение между МВР и прокуратурата за общи действия в случай на нарушения на изборните права на гражданите. Това много добре го знае и прокуратурата, и главният прокурор“, допълни той. Министърът каза, че са заявили ясна воля за съвместна работа с прокуратурата и са проведени множество общи акции. „Постоянно сме във взаимодействие, не виждам какво налага да нарушим закона и да възкресим една практика, която се не базира на законите. Това няма да попречим да бъдем ефективни при противодействието на купения корпоративен вот“, каза Демерджиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.