Проблемите са при изграждането на 7-ми и 8-ми лот на АМ „Хемус”

„Днешната пресконференция на председателя на УС „Хидрострой” Велико Желев показа на обществото до къде е стигнал първи лот на АМ „Хемус”. Там ние като държава имаме най-малки притеснения за дадените аванси. Надявам се той да бъде завършен до края на годината". Това заяви строителният министър Иван Шишков в „Интервюто в Новините на NOVA“.

Той обясни, че ще провери пътя със скенер. „Не си представяйте, че ще надупчат цялата Северната скоростна тангента, само това оставаше”, обясни Шишков.

Проблемите са при изграждането на 7-ми и 8-ми лот на АМ „Хемус”, обясни регионалният министър. „По времето, когато са давани авансите, е имало идея за трасе. Сега правим нови проектни проучвания. Изпаднахме в капан, тъй като желанието беше по-голямо от възможностите. Голямо желание за плащане и малки възможности за строителство. Този дисбаланс се връща и към фирмите, и към цялата държава”, каза Шишков.

Според него фирмите трябва да си изработят аванса, който са получили при старите цени. „Трябва да изработят целия аванс по цени за времето, когато са дадени. За съжаление, накрая губещите ще се окажат от строителния бранш. Големият проблем е начинът, по който е възлагано и е извършено цялото строителство”, обясни регионалният министър.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.