Те са преборили най-страшния си враг – суетата

Възможна ли е несъвършената красота? Тази седмица в „Темата на NOVA” Петя Желева разказва историите на няколко несъвършено красиви хора, преборили най-страшния си враг – суетата. Мъж, роден с рядка аномалия и израсъл сред обиди и агресия, се превръща в световноизвестен модел и актьор. Шеметен успех идва и за 120-килограмово момиче, което преодолява себе си – в търсене на съвършенство от ново измерение.

Абде и Озана са част от парижка агенция за нестандартни модели. Двамата разбиват стереотипи – единият с лицето си, а другият с тялото. 120-килограмовата чаровница позира без задръжки за да покаже, че формите в модата могат да бъдат на мода.

„Днес не се срамувам от тялото си. Не се срамувам от това, което съм. Не прикривам неща, които не харесвам”, споделя Озана.

Нейната история в света на модата започва със случайно посещение във фризьорски салон. В нея няма самочувствие. Едно объркано момиче, с повече килограми, търси себе си.

„Исках да подстрижа косата си много късо – вероятно като някакъв вид протест. Цял живот имах дълги коси, отново част от наложените критерии за красота. Изненадващо, фризьорът ме засипа с комплименти. Каза ми, че имам красиво лице и попита дали бих приела да се снимам за салона му”, разказва Озана.

Така, от момиче с комплекси, Озана се превръща в уверена жена и търсен модел. Позира за модни марки и участва в кампании. Посланик е на популярното световно движение „body positive”, което помага на жени да приемат и обичат телата си.

Гледайте „(Не)съвършена красота” в „Темата на NOVA” тази вечер веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.