Предстои слънчева неделя

В последния ден от тази седмица времето ще е спокойно, приветливо и слънчево в западните и централните райони. В източната половина на страната облаците ще се разкъсат, най-късно в крайния югоизток. Температурите през деня ще са в интервала 11-16 градуса. 

Цялата следваща седмица ще е пролетно топла с повече облаци около началото на астрономическата пролет – 20 март вечерта. В първите два дни на пролетта има изгледи за краткотрайни превалявания от дъжд в Западна и Централна България.Бързо след това облаците ще отстъпят пред слънцето и с наближаването на почивните дни  ще е преобладаващо слънчево с показания на термометрите над 20 градуса. 

В края на седмицата ще премине студен атмосферен фронт с по-силен северозападен вятър и с условия за пролетни гръмотевични бури с краткотраен, на моменти локално интензивен валеж. При такива ситуации има повишена вероятност от градушки.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.