Как да разпознаем истинските промоции

Когато бързаме да купим продуктите за великденската трапеза, по-лесно се хващаме на различни търговски трикове. Това обясняват от Асоциация „Активни потребители” и съветват да отделим повече време за пазаруване, за да не се окажем излъгани с цените.

“Промоциите напоследък са все по-реални, но за съжаление от една година насам сме малко по-напрегнати заради инфлацията. Общо взето тя много вгорчава живота на повечето от нас, но индикациите са, че вече започва да затихва, затова ще трябва да потърпим още малко”, обясни Богомил Николов.

Потребителите нямат достатъчно информация за качеството на продуктите, които консумират, напомнят от Асоциацията. „Контролът над качеството на продуктите не е достатъчно убедителен и открит. Ние искаме да има повече откритост в дейността на тези контролни органи. Агенцията по храните не публикуваше и годишни доклади. Тези органи, ако са по-прозрачни и по-достъпни, ще имаме много по-голямо доверие в тях”, коментира още Николов.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.