Фолклорът е нейната сбъдната детска мечта

Народната певица Галина Димитрова разказва живота си в албума „Защото съм жена”. Фолклорът е нейната сбъдната детска мечта. Завършва музикална паралелка в Разград, а по-късно учи и в музикална школа.

„За мен народната музика е това, което в годините ни е запазило като нация, като народ. Това е нещото, което изразява българския дух, възпява абсолютно всичко, което е характерно в бита на нашия народ. Българската музика винаги ни е водила и ще продължава да ни води, така че ние фолклорните изпълнители, освен, че я съхраняваме и я разпространяваме, трябва и да я надграждаме”, разказа Галина Димитрова.

Като дете тя свири на акордеон в единствената музикална школа в родния й град Завет. „Единственият инструмент, на който можеше да се свири, това беше акордеон. Така че, аз нямах никакъв избор. Започнах да танцувам народни танци, но казах на майка ми, искам да свиря на инструмент. Баща ми имаше един акордеон. След това постъпих в музикалната школа”, разказа още певицата.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.