В ролята на Есмералда е певицата Михаела Филева

Рок операта „Есмералда- Парижката Света Богородица”  на старозагорската опера за първи път е на софийска сцена. В ролята на Есмералда е певицата Михаела Филева.

„Вълнуваме се. Това е една мега продукция. Има новости в това произведение.Всички знаете, че то е възпроизведено от „Парижката Света Богородица”, която преди много години бе направена. Ние продължаваме в тази насока, но тук вече имаме хор, който ще присъства на сцената. Имаме аранжименти от Людмил Горчев, оркестър голям, симфоничен ”, разказа Николай Моцов, в ролята на Пиер Гренгоар.

Борис Тасков, който играе Квазимодо описва героя си като многолик, но доста целенасочен и устремен към признанието на хората.

„Квазимодо е грозен, недъгав и цял живот е бил презиран заради недъзите си, но именно в лицето на Есмералда, той открива нещо различно и тази платонична любов, която той до момента не е изпитвал, освен към неговия наставник и благодетел”, разказа Борис Тасков.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.